Depremzedelere Amsterdam Sloterk kilisesinde dua programı

Depremzedelere Amsterdam Sloterk kilisesinde dua programı

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bin yıllık tarihi Sloterk kilisesinde Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybeden depremzedeler için dua programı düzenlendi.

Protestan kilisesi koordinatörü Joke Baars, “Ortak duanın öncesinde, pazar ayininde deprem mağdurları için maddi yardım toplayarak Kızılhaç ve Giro 555 aracılığı ile Türkiye ve Suriyeli depremzedeler yararına yardımlarda bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz. Ancak elimizden maddi yardım ve dua geliyor. Amsterdam Sloterkerk kilisemizde her dinden insanlar ile birlikte olmak, mum yakmak ve herkesin kendi dilinde dua etmek karşılık diyaloglar açısından önemli idi.” dedi.

Hizmet hareketi gönüllüleri de maddi yardımın yanı sıra kültür merkezlerinde gıyabi cenaze namazları kıldı. Sloterkerk Kilisesi’ndeki ortak duada bulunarak hayatını kaybedenler ve depremzedeler için Allah’tan af ve mağfiret diledi.

HOLLANDA DEVLET TELEVİZYONU 89 MİLYON EURO TOPLADI

Hollanda Protestan Kilisesi Opgankerk de afet mağdurlarına maddi yardım yanı sıra battaniye, ilaç ve gıda maddeleri sağlıyor. Diğer taraftan Hollanda Devlet Televizyonu NOS NPO1 kanalında yapılan yardımlarda Giro555 aracılığı ile Türkiye ve Suriye’deki deprem mağdurlarına 89 milyon Euro rekor yardım toplandı.