Davutoğlu, Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu toplantısına katıldı

Davutoğlu, Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu toplantısına katıldı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu bugün eşbaşkanlıklarını Türkiye ile İspanya’nın yaptığı Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu toplantısına katıldı.

Bakan Davutoğlu toplantıda yaptığı konuşmada İttifakın giderek genişleyen bir yelpazede etkin bir işlev gösterdiğini ve tüm dünyada hoşgörü ve anlayışın yerleşmesi için önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Stratejik Plan sayesinde bu faaliyetlerin daha da gelişeceğini kaydeden Davutoğlu,  Türkiye olarak Medeniyetler İttifakı Sekretaryasına önümüzdeki yıl da 1 milyon dolarlık katkı yapacağını vurgulayarak İttifakın 6. Yıllık Forum Toplantısının 2014 yılında Endonezya’da yapılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İttifakın giderek genişleyen bir yelpazede etkin bir işlev gösterdiğini ve tüm dünyada hoşgörü ve anlayışın yerleşmesi için önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Davutoğlu, New York’taki toplantıda kabul edilecek olan Stratejik Plan sayesinde bu faaliyetlerin daha da gelişeceğini söyledi.

Toplantıda kouşam BM Genel Sekreteri de Türkiye ile İspanya’ya İttifak bünyesindeki liderlikleri için teşekkür etti ve İttifakın BM’nin misyonunu yerine getirmesinde hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.