Davutoğlu, John Kerry ile görüştü

Davutoğlu, John Kerry ile görüştü

BM Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York’ta ikili temaslarına devam eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile bir araya geldi. New York’taki Waldorf Astoria Oteli’nde gerçekleşen görüşmenin ana konusu Suriye oldu. 45 dakika sürmesi beklenen görüşme bir saat sürdü. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye’de yaşanan iç savaş ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ele alındı.

Suriye konusunda Paris’te gerçekleşen P3+1 toplantısının devamı niteliğinde cereyan eden  Kerry-Davutoğlu görüşmesinde, Lahey’de Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün üzerinde çalıştığı taslak konuşuldu. Kerry, Lahey ve BM Güvenlik Konseyi’nde sürdürülen Suriye ile ilgili taslak tasarılar üzerinde uzlaşmaya devam ettiklerini bildirdi. Suriye’nin kimyasal silahlarının yok edilmesine yönelik çıkarılacak karar tasarısının nasıl uygulanacağının da gündeme geldiği toplantıda, ülkede akan kanın bir an önce sonlandırılması çabalarına hız verilmesi de görüşüldü.

Bakan Davutoğlu ise, Suriye’deki krizin insani boyutu ile ilgili mevkidaşına bilgi verdi. ABD ve Türkiye arasında Suriye krizinin çözülmesi konusunda ortak strateji belirlenmesi noktasında eş güdüm ve işbirliğinin sürdürüleceği ifade edildi.

İKİLİ GÖRÜŞMEDE İRAN’IN NÜKELEER PROGRAMI DA KONUŞULDU


İran’daki Nükleer programı p5+1 müzakereleri  konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Görüşmeye Davutoğlu’nun yanısıra Türkiye Washington Büyükelçisi Namık Tan, Müsteşar Feridün Sinirlioğlu, Müsteşar Yardımcısı Öner Önhon, Başbakanlık Danışmanı Ali Sarıkaya katıldı. ABD Dışişleri Bakanı  Kerry’e ise ABD BM Daimi Temsilcisi Samantha Power eşlik etti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.