Davutoğlu ile Ahmedinejad’ın görüşmesine Suriye damga vurdu

Davutoğlu ile Ahmedinejad’ın görüşmesine Suriye damga vurdu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 67. dönem açılış toplantıları için New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüştü. Davutoğlu’nun Ahmedinejad’dan Suriye’deki kanın durması için İran’ın nüfuzunu kullanmasını istediği öğrenildi.

Bakan Davutoğlu, programda olmamasına rağmen İran heyetinin talebi üzerine Ahmedinejad ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklara göre, görüşmede İslam dünyasındaki temel sorunlar, Suriye, terörle mücadele ve bazı İranlı yetkililerinin Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamadan duyulan rahatsızlıklar görüşüldü. Ahmedinejad, Suriye’deki kanın durmasını kendilerinin de istediğini ifade etti.

Ahmedinejad’a düşüncelerini aktaran Davutoğlu, Arap Baharı ile birlikte Türkiye’nin Esed rejimine karşı yaptığı telkinleri hatırlattı. Türkiye’nin Suriye halkının yanında yer aldığını vurgulayan Davutoğlu, Türkiye, İran ve Mısır arasında Kahire’de yapılan toplantının verimli geçtiğini söyledi. Davutoğlu, son zamanlarda İranlı bazı yetkililerin Türkiye hakkında yaptığı açıklamalardan duyulan rahatsızlığı da dile getirdi. Ahmedinejad ise bakanı dışında yapılan açıklamaların İran’ı temsil etmediğini söyledi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede, Türkiye’nin terörle mücadele konusu da gündeme geldi. Davutoğlu ayrıca Myanmar gezisine dair izlenimleri de Ahmedinejad ile paylaştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.