Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban’la görüştü

Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban’la görüştü

New York  temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geldi.

BM 67. Genel Kurulu toplantılarında Türkiye’yi temsil eden Bakan Davutoğlu, ikili temasları çerçevesinde Ban Ki-mun’la buluştu. BM’de basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, gazetecilerin kısa bir süre fotoğraf ve görüntü almasına izin verildi. Görüşmede Davutoğlu’na Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Apakan’dan görevi devralacak olan yeni Büyükelçi Halit Çevik ve Müsteşar Feridun Sinirlioğlu eşlik etti. Ban Ki-mun’la görüşmesinde Davutoğlu, 67. BM Genel Kurulu için açılan anı defterini imzaladı.

Davutoğlu, Ban Ki-mun ile görüşmesinin ardından Türkevi’nde Güney Sudan Dışişleri Bakanı Nhial Deng Nhial ile bir araya gelecek. Davutoğlu, daha sonra ABD Başkanı Barack Obama’nın Waldorf Astoria’da düzenleyeceği resepsiyona katılacak.  

Türkiye ile Güney Sudan arasında diplomatik vize anlaşması

Bakan Davutoğlu ve Güney Sudan Dışişleri Bakanı Nhial Deng Nhial, Türkevi’nde iki ülke arasındaki vizenin kaldırılmasına dair bir anlaşmaya imza attı. Türkiye ve Güney Sudan diplomatları, karşılıklı olarak ülkelere vizesiz olarak girebilecek. Görüşmede Davutoğlu’nun, Güney Sudan ve Hartum arasındaki çatışmalı sürecin sona ermesi konusundaki temennilerini dile getirdiği öğrenildi.

Davutoğlu, Güney Sudan’la imzalanan mutabakat muhtırasının ardından, ABD Başkanı Barack Obama’nın devlet başkanları onuruna düzenlediği resepsiyona Türkiye’yi temsilen katılmak üzere Türkevi’nden ayrıldı. Davutoğlu, daha sonra Uluslararası Barış Enstitüsü (IPI) tarafından düzenlenecek Ortadoğu’daki gelişmeler konulu Bakanlar düzeyinde gayri resmi çalışma yemeğine katılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.