Darbe ve katliam Mısır dışında da protesto edildi

Darbe ve katliam Mısır dışında da protesto edildi

Müslüman Kardeşler yönetimine karşı Mısır’da yapılan kanlı darbe ülke dışında da çeşitli tepkilere ve kitle gösterilerine yol açtı. İhvan’ın güçlü olduğu Ürdün Arap dünyasında gösterilerin en kalabalık olduğu yerlerden biri olarak dikkat çekti.

Doğu Kudüs’te özellikle Hamas yanlısı Filistinliler Muhammed Mursi’yı destekleyen ve darbeyi lanetleyen gösteriler düzenledi. Müslüman Kardeşler’e yakın Hamas’ın yönetimde olduğu Gazze’de, Mısır’daki gelişmeler yakından izleniyor.

Müslüman Kardeşleri desteklemekle birlikte, Hamas liderlerinden İsmail Haniye’nın Gazze’nin özel koşulları gereği ihtiyatı elden bırakmaması dikkat çekti:

‘‘Müslüman Kardeşler ekolüyle eğitsel, entelektüel ve ideolojik yakınlığa sahip olduğumuz bir gerçek. Biz bunu hiç bir zaman inkar etmeye çalışmadık. Biz ayrıca bununla gurur duyduk. Ama bu durumu başka ülkelerin iç işlerine karışılmak üzere kullanmak da çok başka bir şey.’‘

Pakistanlılar da, Mursi’nin darbeyle devrilmesi ve bunu izleyen katliamlara geniş tepki gösterdi. Karaçi başta olmak üzere bir çok kentte gösteriler düzenlendi. Bu gösterilerin büyük bölümü Müslüman Kardeşler’e yakın Cemaat-i İslami Partisi tarafından örgütlendi. Göstericiler Amerika’yı darbeye yeşil ışık yakmakla suçladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.