Cumhuriyetçi Powell yine Obama’ya destek çıktı

Cumhuriyetçi Powell yine Obama’ya destek çıktı

Eski Başkan George Bush hükümetinin birinci döneminde dışişleri bakanı olarak görev yapan ve bu Cumhuriyetçi Partili olan emekli general Colin Powell, 6 Kasım’daki seçimlerde Başkan Barack Obama’ya oy vereceğini açıkladı.

Başkan Obama’ya neden destek verdiğini Powell, ‘‘Yolumuza devam etmeliyiz. 2008 seçimlerinde de O’na (Obama) oy vermiştim 2012 için de yine O’na oy vereceğim’’ dedi.

Powell’ın destek açıklamasının haftanın ilk günü yapılan başkanlık münazarasından sonra olması dikkat çekti. Üçüncü ve son başkanlık münazarasının ana gündem maddesi dış politika idi ve Başkan Obama, Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney’den çok daha iyi bir performans göstermişti.

Powell’ın Obama’ya destek açıklamasını Başkan’ı ve seçim ekibini memnun etti. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney de yaptığı açıklamada Başkan’ın Powell’e desteğinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Dışişleri eski bakanı Colin Powell, Obama’ya destek vermek ile kalmadı mensubu olduğu partinin başkan adayının dış politika görüşlerini de eleştirdi. Powell, Massachusetts eski valisi Romney’in dış politikasını eksik ve gerçekci bulmadığını aktardı. ‘‘Sayın Vali’nin dış politika konusunda nasıl bir perspektife sahip emin değilim’’ diyen Powell, Romney’in diplomasi de kararlı duruşu olmayışını ‘‘hareketli bir hedef’’ diye tanımladı.

Romney’in dış politika danışamnalarını da eleştiren Powell, eski valiye akıl verenlerin George W. Bush’un çevresinde olanlardan daha neo-con olduklarını ileri sürdü. CBS televizyonun sabah programında Obama’ya desteğini açıklayan Powell, ‘‘Son derece neo-con bakışa sahip danışmanları var sayın valinin, bazılarıyla da sorunlarım var’’ dedi.

Powell, Romney’in eğitim, ekonomi poltikalarında da turtarlılık olmadığını ve eksik gördüğünü açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.