Cumhurbaşkanı Gül: Konuşmam BM Genel Kurulu’nda büyük ilgi gördü

Cumhurbaşkanı Gül: Konuşmam BM Genel Kurulu’nda büyük ilgi gördü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın Genel Kurul’dan büyük ilgi gördüğünü ve çok sayıda ülke temsilcisinin kendisini tebrik ettiğini belirtti.

BM Genel Kurulu toplantıları nedeniyle New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Genel Kurul toplantılarına ilişkin gözlemlerini Twitter hesabından paylaştı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bir kaç gündür New York’ta olduğunu anlatan Gül, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl toplantılara 83 devlet başkanı, 38 başbakan ve çok sayıda dışişleri bakanı katılıyor. Bu yüksek katılımın nedeni gündemde önemli dünya meseleleri olması.

 

Dün Genel Kurul’da konuşmamı yaptım. Burada geleneksel olarak önce Brezilya, sonra evsahibi olarak ABD devlet başkanları söz alıyor. Üçüncü sırada yaptığım konuşmamda önemli dünya meseleleriyle alakalı görüşlerimi paylaştım. Konuşma, Genel Kurul’da büyük ilgi gördü. Çıkışta çok sayıda ülke temsilcisi tebrik etti.”

Cumhurbaşkanı Gül’ün, 68. dönem BM Genel Kurulu’na hitaben yaptığı konuşmada Suriye, Arap Baharı, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye konusundaki sorumluluğu, Kıbrıs ve Ortadoğu barış süreci konuları ön plana çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.