CNN elçinin günlüğünü yayınladı, Washington sert tepki gösterdi

CNN elçinin günlüğünü yayınladı, Washington sert tepki gösterdi

Amerikan haber kanalı CNN’in Libya’da öldürülen ABD Büyükelçisi Christopher Stevens’ın günlüğünü yayınlaması, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın sert tepkisine neden oldu.

CNN’in davranışının ‘savunulamaz’ olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Philippe Reines, açıklamasında, “Ülkemize hizmet ederken diğer 3 kişi ile birlikte öldürülen bir adamın günlüğünü suç mahallinden çalarak okuyup, yazıya döküp, haber odasında ötekilerin de okuması için e-mail ile gönderip ve ancak herkes merakını tatmin ettikten sonra ailesini ve yetkilileri günlükten haberdar etmek hangi vicdanın ürünüdür?” diye sordu.

CNN ise, günlüğün içinde haberleştirilmesi gereken unsurlar görünce haberini yapmak zorunda kaldıklarını savundu. Açıklamada, “Kamuoyunun da bizim öğrendiğimiz ‘elçilik baskınından önce tehditlerin varlığı bilgisinden ve elçinin duyduğu korkudan’ haberdar olma hakkı olduğuna inandık. Burada asıl soru, Dışişleri Bakanlığı’nın neden şimdi bu gerçeği kamuoyuna taşıyan ‘elçiye (CNN)’ saldırdığıdır.” denildi. CNN’in günlükten yayınladığı bölümlerde, Stevens, aylarca önceden Bingazi’de El Kaide’nin güçlenmesinden ve güvenliklerinin büyük tehdit altında olduğundan yakınıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.