Çin’de bu da oldu: Apartmanın tepesine kaçak villa yaptı

Çin’de bu da oldu: Apartmanın tepesine kaçak villa yaptı

Çin’in başkenti Pekin’de bir profesör, hayalindeki dağ villasını bir apartmanın çatı katına yaptı. Ancak birkaç katlı bu villa kaçak olarak yapıldı.

8 yüz metrekareden büyük lan villayı suni kayalar, gerçek ağaç ve çimenler kaplıyor. Pekin’in Haidian bölgesindeki Park View adlı sitede yer alan binanın 26. katında bulunan villanın yapımı 6 yıl sürmüş. Komşular, bu süre içinde ses ve su sızıntısından oldukça rahatsız olmuş. Ancak zengin olan villa sahibi ve ordudaki eski bir doktor olan Prof. Zhang Biqin’e karşı bir şey yapamamışlar. Çünkü site yönetimi, şehir planlama idaresi ve polis, site sakinlerinin isteğini geri çevirmiş hatta olayın yerel medyaya sızmaması için de konuşmamışlar.

Olayın bir şekilde yerel medyaya yansımasının ardından söz konusu villa yabancı basının da ilgi odağı oldu.

Olay Çin’in sosyal medyasında da eleştiri konusu oldu. İçinde havuzu da bulunan villanın nasıl bu şekilde inşa edildiği ve hala yıkılamadığı sorgulanıyor. Tartışılan bir diğer konu da profesörün, villanın yer aldığı terastaki ortak kullanım alanını gasp etmesi.

Site sakinlerinden genç bir bayan, terastaki villanın güzel ancak tehlikeli olduğunu belirterek, 6 yıldır binanın tepesinde bulunan villaya kimsenin dokunamamasını ise sahibinin çok güçlü olmasına bağladı.

Olayın medyada duyulmasının ardından harekete geçen yetkililer, Zhang’a villayı yıkması için 15 gün süre verdi.

Ancak Çin medyasının haberlerine göre, yetkililer, villa sahibi profesöre bir türlü ulaşamıyor.Villanın kapıları ise kapalı. Uzmanlar ise villanın oluşturduğu tehlike derecesinin içine girip bakıldıktan sonra anlaşılacağını ifade ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.