Çavuşoğlu, Mısır’ın görüşme iptalini ‘komplekse’ bağladı

Çavuşoğlu, Mısır’ın görüşme iptalini ‘komplekse’ bağladı

Türkiye ile Mısır dışişleri bakanlarının New York’ta yapacağı duyurulan görüşmenin iptal edildiği haberi, iki ülke arasında yeniden soğuk rüzgarların esmesine neden oldu.

Mısırlı meslektaşıyla bugün yapacağı görüşmenin Mısır tarafından iptal edildiği yolundaki haberlerin kamuoyuna yayılması üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler’de TRT Haber’e bir açıklama yaptı.

Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükri ile Paris ve Cidde’de Irak toplantıları vesilesi ile biraraya geldiklerini belirten Çavuşoğlu şunları söyledi: “Bu toplantılarda Mısır Dışişleri Bakanı’yla karşılaştık, tokalaştık. Selam verdik, selam aldık. Neticede insanız, Allah’ın selamı verilir, alınır. Bu görüşmelerimizde diğer ülkeden dostlarımızda bizimle beraberdi. Ürdün’den, Lübnan’dan, Körfez ülkelerinden. Bu sohbetler yapılırken, New York’ta görüşelim diye karşılıklık bir teyid oldu. Bunun üzerine de ofislerimiz bunun takibini yaptı. Öyle birşey oldu ki, sanki burada Türkiye bizden ısrarla görüşme istedi havası estirilmeye çalışılıyor. Biz kabul ettik gibi bir kompleks içine girilmeye çalışılıyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz.”

Çavuşoğlu bu sözlerle Mısır toplantının Mısır tarafından iptal edildiği iddialarını doğrulamış oldu. “Bu tür komplekslere dayalı şeylerden dolayı da işin doğrusu görüşmeyi düşünmüyoruz.” diyen Çavuşoğlu Paris ve Cidde’de ayak üstü zaten görüşmelerimiz oldu. Biz diyalogdan yanayız, konuşmaktan yanayız ama bunu böyle bir komplekse dönüştürmenin de bir anlamı yok. Ama bizim duruşumuzdan asla vazgeçme niyetimiz yok’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.