Brahimi, ABD ve Rus iç işleri bakanları ile görüştü

Brahimi, ABD ve Rus iç işleri bakanları ile görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) ile Arap Ligi’nin Suriye özel temsilcisi Lakdhar Brahimi, Cenova’da Rus ve Amerikan içişleri bakanları ile görüştü. BM tarafından yapılan açıklamaya göre özel temsilcinin iki ülkenin içişleri bakanları ile Suriye’de devam eden krizi ele aldıkları belirtildi.

Brahimi’nin Cenova’da bugün (pazar) iki ülkenin içişleri bakanı ile gerçekleştirdiği toplantının 6 Aralık’ta ABD ve Rus dışişleri bakanlarıyla Dublin’de yaptığı görüşmenin devamı niteliğinde olduğu kaydedildi. Üçlü görüşmeye ABD İçişleri Bakanı William Burns, Rus İçişleri Bakanı Mikhail Bogdanov ve Brahimi katılırken tarafların Suriye’de devam eden şiddet olaylarının politik çözümü yolunda görüştükleri aktarıldı.  

Tarafların Suriye’deki akan kanın durdurulması, durumun kötü olduğu, giderek daha da kötüleştiği, politik çözümün gerekliği ve 30 Haziran’da açıklanan Cenova Hareket-Grubu’nun bildirisinin desteklenerek görüşmelerin devam etmesi yönünde görüş birliğine varıldığı belirtildi. Ayrıca tarafların yeniden görüşme konusunda da anlaştıkları aktarıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.