BM’ye başvuran Filistin’e Fransa’dan destek

BM’ye başvuran Filistin’e Fransa’dan destek

Gözlemci üye statüsü için hazırladığı tasarıyı BM’ye sunan Filistin’e Fransa’dan destek geldi.
Fransız haber sitesi Rue 89, diplomatik kaynaklara dayandığı haberinde Paris’in Filistin lehine oy kullanacağını iddia etti. Haberde, Filistin devletinin tanınmasının François Hollande’ın seçim vaatleri arasında da yer aldığına atıf yapılırken Perşembe günü gerçekleşecek oylamanın Fransız diplomasisi için de iyi bir test olacağına vurgu yapıldı.

Bu arada Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe de Filistin’in başvurusunu desteklediğini söyledi. Delanoe, Ortadoğu’da iki devletli çözüme her zamankinden fazla ihtiyaç olduğunu belirterek Fransa’yı Filistin’in atacağı adımları desteklemeye davet etti.

Bu arada Sosyalist Parti milletvekili Pouria Amirshahi de Filistinin başvurusuna destek vermek için kampanya başlattı. Milletvekili ve senatörlerin de imzalayarak destek verdiği kampanyada amacın hükümet liderlerinin dikkatini çekerek BM’de üyelik için gerekli üçte iki çoğunluğu sağlamak olduğu vurgulandı.

Erdoğan, BM’ye başvuran Filistin’e Avrupa’dan destek istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gözlemci üyelik için BM’ye başvuran Filistin’le ilgili kararlarının çok açık ve net olduğunu söyledi. Erdoğan, “Filistin’e on yıllardır ertelenen bu kararın ‘evet’ olarak çıkması noktasında kararlıyız. Bu hususta da Filistin’le beraber çalışmalarımızı dünyanın her yanında yapıyoruz. Bu bizim ilkesel kararımızdır. Mazlumların yanında olmak bizim kararımızdır.” dedi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, BM’de yapılacak oylamada hangi tavrı takınacakları konusunda net bir cevap vermekten kaçındı. Batılı ülkelerin UNESCO üyeliği için Filistin’e verdiği desteği hatırlatan Başbakan Erdoğan ise bu tavrın devam edeceğine ve İspanya’dan da gerekli desteğin geleceğine inandıklarını kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.