BM’den Türkiye’ye: Suriye ile iletişim kanallarını açık tutun çağrısı

BM’den Türkiye’ye: Suriye ile iletişim kanallarını açık tutun çağrısı

Suriye’den atılan top mermilerinin neden olduğu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili olarak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nden tepki geldi. Olayı kınayan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun New York saati ile sabah aradığını ve yaşanılan gelişmeleri aktardığını belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban’ın sözcüsü Martin Nesirky tarafından yapılan açıklamada, Genel Sekreter’in Davutoğlu’na olayda hayatını kaybedenler için duyduğu derin üzüntüyü ilettiğini kaydetti. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye’ye, Akçakale’deki olayın ardından gerginliğin artmaması için Suriye ile tüm iletişim kanallarını açık tutuması çağrısı yaptı.

Bir gazetecinin günlük öğletoplantısında sorusu üzerine açıklama yapan Nesirky, Genel Sekreter’in Davutoğlu’na Akçakale olayının sebep olabileceği tansiyonun düşürülmesi için Suriyeli yetkililer ile tüm iletişim kanallarının açık tutulması tavsiye ettiğini bildirdi. Ayrıca Nesirky, Davutoğlu’nun BM ve Arap Ligi Suriye özeli temsilcisi El-Ahdar El-İbrahimi’yi de aradığını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.