BM Suriye özel temsilcisi İbrahimi: Suriye’de askeri seçenekten söz etmek,diplomatik başarısızlığı kabul etmekle  eşdeğerdir

BM Suriye özel temsilcisi İbrahimi: Suriye’de askeri seçenekten söz etmek,diplomatik başarısızlığı kabul etmekle eşdeğerdir

BM Suriye özel temsilciliği görevine yeni atanan El-Ahtar el-İbrahimi, Suriye’de askeri seçenekten söz etmenin, diplomatik başarısızlığı kabul etmekle eşdeğer olduğunu söyledi.

Eski BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan’ın yerine atanan  İbrahimi, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, göreve seçilmiş olmaktan derin bir onur duyduğunu ve görevin büyüklüğü karşısında kendini mahcup hissettiğini belirtti.
”Bunun son derece karmaşık ve çok çok zor bir görev olduğunun farkındayım” diye konuşan İbrahimi, Suriye’deki krizin çözümü için askeri müdahaleye ihtiyaç olmamasını ümit ettiğini belirtti.
BM tarafından bugün yapılan açıklamada Annan’dan boşalan BM Suriye özel temsilciliği görevine İbrahimi’nin atandığı bildirilmişti.

Annan, aracılık ettiği ateşkes anlaşmasının başarısızlıkla sonuçlanması ve Suriye’nin bir iç savaşa sürüklenmesi üzerine yaptığı açıklamada, 31 Ağustos’tan itibaren BM Suriye özel temsilciliği görevinde istifa edeceğini duyurmuştu.

Uzun bir süreden beri BM’de diplomat olarak çalışan eski Cezayir Dışişleri Bakanı İbrahimi’nin gelecek günlerde New York ve Kahire’de temaslarda bulunması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.