BM sel felaketi yaşayan Balkanlar’a yardım ekibi gönderdi

BM sel felaketi yaşayan Balkanlar’a yardım ekibi gönderdi

Birleşmiş Milletler (BM), Bosna, Sırbistan ve Hırvatistan’da yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye afet değerlendirme uzmanlarından oluşan bir ekip gönderdiğini duyurdu.

BM Acil İnsani Yardım Koordinatörü Valeri Amos, yaptığı açıklamada yaşanan sel felaketinden dolayı derin endişe içinde bulunduğunu söyledi. Amos, bölgeye daha fazla yağmurun yağma ihtimalinden korktuğunu belirterek, BM ve diğer insani yardım kuruluşlarının felaketten etkilenen ülkelere yardım teklifinde bulunduklarını kaydetti.

Amos, Sırbistan’a BM’nin ‘Felaket Koordine ve Yardım’ ekibi ile ilk yardım malzemeleri gönderildiğini belirterek, BM Dünya Gıda Programı (WFP), BM Mülteci Komiserliği (UNHCR), UNICEF, BM Kalkınma Programı (UNDP), Uluslararası Göç Organizasyonu (IOM) gibi kuruluşların da bölgede insani yardım çalışmalarını sürdüklerini söyledi. Amos, Felaket bölgesinde özellikle temiz su, yiyecek, gıda, temizlik malzemelerinin dağıtımının yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini dile getirdi. 

Amos, felaket zedelere yardım eli uzatan ülkelere ve uluslar arası kuruluşlara da teşekkür ederk, ‘‘Bir hayatın daha gitmemesi için elimizden gelen herşeyi yapmalıyız’’ dedi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, BM’nin Bosna ile Hırvatistan’a da insani yardım malzemeleri ve afet ile mücadele ekibi gönderdiğini söyledi. Dujarric, günlük basın toplantısında Sırbistan’a WFP’nin göderdiği ilk yardım malzemelerinin uçakla ulaştırıldığını söyledi. Dujaricc ayrıca Bosna’nın Tuzla şehrinde 150 bin insanın selden olumsuz etkilendiğini belirterek WFP’nin bugün acil yardım malzemelerinin bu kente ulaştırmayı hedeflediğini dile getirdi. Dujaricc, sel felaketinden şuana kadar ölenlerin sayısının da 36’yı bulduğu dile getirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.