BM önündeki İran karşıtı gösteriye Cumhuriyetçiler üst perdeden destek verdi

BM önündeki İran karşıtı gösteriye Cumhuriyetçiler üst perdeden destek verdi

Başkan Barack Obama’nın Birleşmiş Milletler’de (BM) konuşma yaptığı esnada BM binasının hemen karşısında bulunan parkta 3 bine yakın insan İran rejmine karşı bir gösteri düzenledi. Protestoya George W. Bush döneminde ABD’nin BM Daimi Temsilcilisi olarak görev yapan John Bolton gibi isimlerin katılması dikkat çekti.

 

Gösteride John Bolton dışında konuşma yapanlar arasında 2009-2011 yılları arasında Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komite Başkanı olan Michael Steele, eski Demokrat Partili ancak son iki yıldır Cumhuriyetçi olan Patrick Kennedy (eski vekil) gibi isimler katıldı.

Katılımcılar Başkan Obama’nın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmemesi yolunda slogan atarken, İran rejimini 1 Eylül’de Irak’ta bulunan Eşref mülteci kampında 52 kişiyi katletmekle suçladı. Obama’dan ‘İnsan hakları, demokrasi ve özgürlüklere karşı olan Tahran rejiminin temsilcisi Ruhani ile görüşmemesi’ni isteyen göstericiler, Suriye için de ‘Suriye’ye Özgürlük’ şeklinde slogan attı.

 

SİYAHİLERİN ÇOĞUNLUKTA OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

 

ABD genelinde yaşayan ve nüfusları yarım milyondan fazla olduğu tahmin edilen İran kökenli Amerikalıların yoğunlukla katıldığı protestoya siyahi Amerikalıların da destek vermesi dikkat çekti.

Olaysız biten gösteriye basın da ilgi gösterdi. İran rejimini protesto edenlerin yanında sayıları 20’ye yakın Mısırlı da ülkelerindeki darbe yönetimi aleyhinde gösteride bulundu. Mısırlı göstericiler dünya liderlerinden ülkelerinde yaşanılan darbeye karşı eylem beklediklerini dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.