BM, Kudüs’teki saldırıyı kınadı

BM, Kudüs’teki saldırıyı kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kudüs’te sinagoga yapılan saldırıyı kınadı.

Ban, yaptığı açıklamada, tarafları provokatif söylemlerden uzak durmaya davet etti ve sükunet telkininde bulundu.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü tarafından Ban adına yapılan yazılı açıklamada, Filistin’de devam eden şiddet olaylarına dikkat çekildi. Ban, Filistinli gençler ile İsrail güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmaların hergün tekrarladığını belirterek, sivilleri hedef alan her türlü saldırıyı kınadığını dile getirdi. Ban, Kudüs ve Batı Şeria’da dini mekanlara yapılan saldırıların bölgeyi aşan etkileri olacağı uyarısını yaparak, hem İsrail hem de Filistin taraflarından daha duyarlı davranmalarını istedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Ban, aşırı uçları cesaretlendirecek söylemlerin terk edilmesini istedi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, saldırı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bu Hamas ve Abbas’ın yaptığı ve uluslararası topluluğun sorumsuzca görmezden geldiği tahriklerin direkt bir sonucudur.” diye sert tepki göstermişti.

Kudüs’te sabah saatlerinde bir sinagoga iki Filistinli gencin düzenlendiği saldırıda 3’ü Amerikan 1’i İngiliz vatandaşı olan 4 haham yaşamını yitirmiş, 7 kişi de yaralanmıştı. İsrail polisi, Kudüs’ün Har Nof mahallesindeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişiyi öldürerek etkisiz hale getirmişti. Polis, saldırganların akraba olduğu ve Doğu Kudüslü olduklarını açıklamıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.