BM heyeti Suriye’den cumartesi ayrılıyor

BM heyeti Suriye’den cumartesi ayrılıyor

Suriye’de 21 Ağustos’da kimyasal silah kullanıldığı belirtilen bölgelerde inceleme yapan Birleşmiş Milletler (BM) ekibinin ülkeden cumartesi ayrılacağı duyruldu. BM ayrıca elde edilen verilerin de Avrupa’daki laboratuvarlarda inceleneceğini açıkladı.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamda, Şam yakınlarında rejim tarafından kullanıldığı iddia edilen kimysal silah ile ilgili delil toplama çalışmasını BM misyonunun cumartesi tamamlayarak ülkeden ayrılacağını duyurdu.  Haq, heyetin elde edeceği delilleri de Avrupa’daki çeşitli laboratuvarlarda inceleteceğini bildirdi. Haq, laboratuvarlardan elde edilecek sonucun ise BM Genel Sekreter’e sunulacağını sözlerine ekledi.

Genel Sekreter ziyaretini yarıda kesiyor

Avrupa’da çeşitli ülkeleri ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un New York’a dönmek üzere yol çıktığı belirtildi. Genel Sekreteri’n neden ziyaretini yarıda kesitiği sorusuna Haq açıklama getirmezken, Ban’a Suriye’deki heyetin ilk elde ettikleri bilgiler hakkında sözlü sunumunu cumartesi yapacağını bildirdi.

Haq, cumartesi günü BM Silahsızlanma İşleri’nden sorumlu Yüksek Temsilcisi Angela Kane’in de heyetle birlikte Şam’dan ayrılacağını kaydederek, halen Suriye’de bu ülkenin vatandaşları ile birlikte toplam bin civarında BM çalışanının bulunduğunu söyledi.

Haq, bir soru üzerine BM heyetine Şam’da ateş açan keskin nişancıların henüz belirlenemediğini, bu olayın ardından heyete yönelik başka bir saldırının gerçekleşmediğini sözlerine ekledi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.