BM Güvenlik Konseyi Mısır’daki katliamı kınayamadı

BM Güvenlik Konseyi Mısır’daki katliamı kınayamadı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Mısır’daki katliamı görüşmek üzere gerçekleştirdiği acil toplantıda ülkedeki darbe yönetiminin yaptığı kanlı baskını kınama kararı dahi alamadı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonunda Konsey üyeleri ortak bir kınama metni üzerinde anlaşamadı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Eliasson, Mısır’daki gelişmelerle ilgili Konsey’e bilgi verdi. Bilgilendirme sonunda Konsey üyeleri yalnızca Mısır’daki tüm taraflara maksimum sukünet çağrısı yaparken, şiddete son verilmesi ve ulusal uzlaşı telkininde bulundu.

Fransa, İngiltere ve Avustralya’nın isteği üzerine 15 üyeli Konsey New York’taki BM Genel Merkezi’nde acil toplandı.

 

Konsey’in dönem başkanı Arjantin ”vahşi saldırıyı” kınadı

BM Güvenlik Konseyi’nin Ağustos ayı dönem başkanı olan Arjantin, Mısır’daki vahşi saldırıyı kınadı. Arjantin Daimi Temsilcisi ve Konsey Başkanı Büyükelçi Maria Cristina Perceval, Güvenlik Konseyi toplantısı hakkında bilgi verdikten sonra ülkesi adına bir açıklama yaptı. Daimi Temsilci,  Arjantin’in protestoculara yönelik ”vahşi saldırı”yı kınadığını bildirdi.

Arjantin’in 3 Temmuz’daki askeri darbeyi de kınadığını hatırlatan Büyükelçi Perceval, bu tarihten sonra Mısır’daki siyasi gelişmelerle ilgili ciddi endişelerinin olduğunu dile getirdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.