BM Genel Sekreteri, Ramazan için Suriye’de silahların susmasını istedi

BM Genel Sekreteri, Ramazan için Suriye’de silahların susmasını istedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye’de devam eden iç savaşta Ramazan ayının başlaması vesilesi ile taraflara silahlarını bırakma mesajı verdi.

Suriye halkının üçüncü Ramazan ayına iç savaş ile girdiğine dikkat çeken Ban, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’de yaklaşık 100 bin kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Suriye’de her yeni gün yeni ölümler ve yeni acıları beraberinde getirdiğini belirten Ban, komşu ülkelere sığınan aç ve susuz Suriyeli mültecilerin gıda, barınak gibi temel insani malzemelere ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

Suriye halkının Ramazanı sükunet içinde geçirmesi için çatışmaların durmasını isteyen Ban, “Bütün askeri üniteleri, düzenli orduları, Özgür Suriye Ordusu’nu, elinde silah bulunan herkesi Ramazan ayında çatışmaları durdurmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Ban, Ramazan ayında silahların susmasının da çözüme yönelik öenmli bir adım olabileceğini ifade etti.

Genel Sekreter, Suriye genelindeki cezaevlerinde kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu tutukluların salıverilmesini de isteyerek, “Devlet Başkanı Beşar Esed’den konuyla bizzat ilgilenmesini ve tüm tutukluların bırakılmasını sağlamasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.