BM Genel Sekreteri Mısır’da tarafları ‘maksimum itidal’e çağırdı

BM Genel Sekreteri Mısır’da tarafları ‘maksimum itidal’e çağırdı

Mısır’da yaşanılan katliama yönelik Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun adına yapılan açıklamada, ‘‘Genel Sekreter, Mısır’da siyasi krizin yol açtığı şiddetin artarak devam etmesinden ciddi endişe duymaktadır’’ denildi.

Olayda 50’den fazla insanın öldüğünün rapor edildiği belirten açıklamada, Ban’ın yaşamlarını yitiren kişilerin ailelerine ‘‘samimi başsağlığı dileklerini sunuyor’’ ifadeleri kullanıldı.

Katliam olayı ile ilgili bağımsız bir soruşturma ekibi kurularak araştırılmasını isteyen Ban, suçluların en kısa sürede adaletin karşısına çıkarılmasını temenni etti. Mısır halkını da uyaran Ban, ülkenin çok tehlikeli bir yola sürüklendiği ve herkesin şuan çok dikkatli hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. ‘‘Genel Sekreter, tüm tarafların birkez daha maksimum itidal içinde hareket etmeye çağırıyor’’ denilen açıklamada,  protestoların barışçıl olması ve güvenlik güçlerinin uluslararası kurallara ‘‘kesinlikle uyma zorunluluğu’’ bulunduğu hatırlatıldı.

Siyasi partiler ve tüm Mısırlılara seslenen Ban, ülkelerinin barışçıl şekilde geleceği için fikir birliği içinde ve yapıcı çalışmalara imza atmalarını istedi. ‘‘Başarılı olabilmesi için böyle bir sürece (barışçıl bir gelecek için) toplumun tüm tarafları dahil edilmelidir’’ denilen açıklamada, BM’nin Mısırlıların arzu ettiği zaman her türlü yardıma da hazır olduğu belirtildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.