BM Genel Sekreteri Ban, Mısır’da tutuklamalara tepki gösterdi

BM Genel Sekreteri Ban, Mısır’da tutuklamalara tepki gösterdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır’da Müslüman Kardeşler liderlerine yönelik tutukluluk ve bazıları için de tutuklama kararının çıkarılmasına tepki gösterdi. Ban, tutuklama kararlarından derin endişe duyduğunu açıkladı.

Genel Sekreter Ban, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kemal Amr ile telefonda görüştü. Göürşmede Ban, Mısır’da Müslüman Kardeşler liderlerinin tutukluluğunun sürmesi ve bazıları için de tutuklama kararı çıkarılmasından derin endişe duyduğu dile getirildi.

Genel Sekreterin sözcü ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre Ban’ın Mısır Dışişleri Bakanı Amr’a uluslararası yükümlülüklerini hatırlattığı ve toplanma, ifade özgürlüğü gibi temel insan haklarına tam saygı gösterilmesini istediği kaydedildi.

Ban, Mısır’da barışçıl diyalog ve tüm tarafların sürece katılımının sağlanması çağrısını yineleyerek, bu ülke hükümetinin halka karşı sorumlu olduğunu vurguladı.

Mısır’da ordunun tarihinde ilk defa seçimle işbaşına gelmiş olan yönetime el koymasına darbe diye niteleyemeyen Ban, son bir hafta içinde Kahire’de iktidarı ele geçiren askeri güce yönelik uygulamalarından dolayı ‘endişe’ içerikli açıklamalard bulundu.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.