BM: 2014 sonunda Suriyelilerin yarısı yerinden edilmiş olacak

BM: 2014 sonunda Suriyelilerin yarısı yerinden edilmiş olacak

Birleşmiş Milletler (BM) uzmanları, 2014-2015 yıllarında 2 milyonu mülteci, 2,5 milyonu da iç göç olmak üzere 4,5 milyon Suriyelinin daha evlerinden olacağını öngördü.

 

BM İnsani Yardım Ajansı’nın (OCHA) ilgili kurumları Suriyelilere 2014 yılında yapılması mümkün insani yardım imkânlarını değerlendirmek için toplanmaya çağırdığı, BM’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, bu yılın aralık ayında Suriyeli mülteci sayısının 3,2 milyona ulaşacağı duyuruldu. Ayrıca gelecek yıl mülteci sayısının 2 milyon daha artarak 5,2 milyona ulaşacağı öngörüldü. 2014 yılının sonunda ise ‘insani yardıma muhtaç’ Suriyeli sayısının -6,5 milyonu iç göç sonucu olmak üzere- 8,3 milyonu bulacağının altı çizildi. Bu rakamlar, iç savaş öncesi 23 milyon olan Suriye nüfusu düşünüldüğünde 2014 yılı sonu itibarıyla ülke halkının yarısının yerlerinden edilmiş olacağı anlamına geliyor.

Açıklamada ayrıca her geçen gün çığ gibi büyüyen mülteci sayısının, Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak’ın karşılayamayacağı hale geldiği belirtildi. 2011 Mart’ında başlayan iç savaş, bugüne kadar en iyimser tahminlerle 100 bin insanın hayatına mal oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.