Beyaz Saray: Obama ile Erdoğan görüşmesinde hukukun üstünlüğü ele alındı

Beyaz Saray: Obama ile Erdoğan görüşmesinde hukukun üstünlüğü ele alındı

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Laura Lucas Magnuson,  ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptıkları görüşmede hukukun üstünlüğü ve karşılıklı ilişkilerde saygının önemini ele aldıklarını açıkladı.

 

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Magnuson, uzun aradan sonra gerçekleşen telefon görüşmesine dair Zaman Amerika’ya özel açıklama yaptı. Başkanlık görüşmelerine dair yorumda bulunamayacağını ifade eden Magnuson, “Bununla birlikte genel olarak ifade etmek gerekirse Başkan Obama, Erdoğan ile çarşamba günü yaptığı görüşmede hukukun üstünlüğüne ilişkin problemleri öncelikli olarak ele aldı. Bunun yanısıra ülkelerimiz arasındaki karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerin önemine değindi.” dedi.

 

ADİL YARGI SÜRECİ VE ÖZGÜR BASIN VURGUSU

Türkiye’deki gelişmeler hakkında ABD resmi makamlarından daha önce yapılan açıklamalara da vurgu yapan Magnuson, “Bildiğiniz gibi ABD hükümeti Türkiye’nin adil yargı süreci, konuşma ile bir araya gelme özgürlüğü ve özgür basın gibi ilkelere sahip çıkmasının önemini birçok kez açıkça ifade etmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.