Beyaz Saray, Bingazi saldırısının terör olayı olduğunu 2 saat sonra öğrendi

Beyaz Saray, Bingazi saldırısının terör olayı olduğunu 2 saat sonra öğrendi

11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Libya’nın Bingazi şehrindeki Amerikan konsolosluğuna yapılan saldırıdan iki saat sonra Beyaz Saray’ın bu terör eylemini yapan grubun ismini dahi aldığı elektronik posta ile öğrendiği bildirildi. Beyaz Saray’a gönderilen elektronik postada Büyükelçi Chris Stevens ile birlikte dört Amerikalının öldürüldüğü olayın ‘Ensar el Şeria’ adlı ilegal grubun yaptığı bildirildi.

Başkanlık tartışmasının da ana gündem maddelerinden olan ve muhalif parti Cumhuriyetçiler tarafından Başkan Barack Obama’nın saldırının ancak iki hafta sonra terör olayı olduğunu anladığı yolundaki eleştirisinin de doğru olmadığını ortaya çıkardı. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney, Obama’yı İslam karşıtı yapılan filme tepki nedeniyle ABD konsolosluğuna saldırı yapıldığı yolunda kamuoyuna bilgi vermekle suçlamıştı. Ancak Obama, ikinci münazarada da olayın ardından yaptığı basın açıklamasında bunun terör olayı olduğu yolunda açık ifadesi olduğu kayıtlarla belgelenmişti. Cumhuriyetçi Parti, saldırıdan terör gruplarını sorumlu tutma konusunda Beyaz Saray’ın çok yavaş davrandığını iddia ediyordu.

Kamuoyuna sızdırılan elektronik posta ile şimdi de Obama yönetiminin, olayların içinde ‘‘Ensar el Şeria’’nın olduğunu daha işin başında bildiği ancak bunu kamuoyundan neden sakladığı yolunda tartışmanın gündeme gelmesi bekleniyor. Bugünlerde 6 Kasım başkanlık seçimleri için günde 2 veya 3 eyalet gezisi yapan Başkan Obama ile rakibi Mitt Romney’i özellikle karasız eyaletlerde seçmenlerin kararlarını etkilemeye çalııyor. Romney ve ekibinin elektronik postayı seçim kampanyasında Obama’ya karşı nasıl bir argümanla kullanacağı ise merak konusu.

  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.