Ben Affleck: DKC’de daha güçlü Amerikan liderliği gerekiyor

Ben Affleck: DKC’de daha güçlü Amerikan liderliği gerekiyor

Amerikalı oyuncu ve yönetmen Ben Affleck, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki (DKC) kötü insani koşullara karşı daha güçlü bir Amerikan liderliğinin gerektiğini aksi halde durumun daha kötüleşeceğini söyledi.

Affleck, Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde yaptığı konuşmada, son yıllarda düzenli olarak DKC’yi ziyaret ettiğini, hem şiddetin etkisini hem de ülkenin potansiyelini gördüğünü belirtti. Bölge halkının daha iyisini hak ettiğini söyleyen Affleck, ABD’nin liderliği olmadan ülkedeki tarafların bir masa etrafında toplanamayacağını ifade etti.
Affleck, BM’nin bölgedeki rolünün yeniden yapılandırılması için ABD’nin öncülük etmesi gerektiğini de belirtti.

Gelecek yıl yeniden DKC’yi ziyaret edeceğini söyleyen Affleck, 2010 yılında kurulan ve ülkenin savaş bölgesine doğrudan yardımı hedefleyen sivil toplum kuruluşu Doğu Kongo Girişimi’nin kurucularından birisi.

68 milyon insanın yaşadığı ülkede, 1997’de başlayan savaşta 5 milyon insan hayatını kaybetti. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Afrika ülkelerinde en istikrarsız durumun bu ülkede izlenildiğini bildirdi. DKC’de 15 yıldır BM barış misyonu görev almasına rağmen, M23 isyancıları ülkenin doğusunda etkili olmayı sürdürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.