Bayramda Gaziantep’i kana buladılar, amaç halkı birbirine düşürmek

Bayramda Gaziantep’i kana buladılar, amaç halkı birbirine düşürmek

Terör, bayramda Gaziantep’i vurdu. Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki caddede bomba yüklü aracın patlatılması sonucu bir halk otobüsü, adliyenin servis minibüsü ile üç sivil araçtaki 8 vatandaş hayatını kaybetti.

6’sı ağır 57 kişi yaralandı. Hain saldırıda bazı araçlar tamamen yandı; emniyet binası, işyerleri ve evler hasar gördü. Olaya tepki gösteren çok sayıda vatandaş Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine sloganlar atarak olay yerine doğru yürüyüşe geçerken BDP ilçe binası taşlandı. Bölgede etkili sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, işadamları ve siyasetçiler, PKK’nın halkı kışkırtmaya çalıştığını belirterek, sağduyu çağrısı yaptı.
Gaziantep, dün akşam saatlerinde meydana gelen bombalı patlamayla sarsıldı. Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki işlek caddede meydana gelen terör saldırısında 8 kişi hayatını kaybederken 57 kişi yaralandı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, patlamanın sebebini, bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi olarak açıkladı. Patlamanın etkisiyle karakol binası ve çevredeki apartmanlar hasar görürken biri halk otobüsü diğeri adliyenin servis otobüsü olmak üzere bazı araçlar tamamen yandı. Yaralanan polis ve vatandaşlar, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. İzinli olan sağlık görevlilerinin de hastanelere çağrıldığı, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Bu arada patlama sırasında bölgeye gelen çok sayıda polis ve 2 timden oluşan jandarma ekipleri de olay yerinde ve ara sokaklarda geniş güvenlik önlemleri aldı.1b0ef0e2a8a37b2cc6151ee351f5ee18 k

Kan vermek için hastaneye akın ettiler

Patlamanın ardından yüzlerce Gaziantepli, yaralılara kan vermek için Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne geldi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Olay anından itibaren vatandaşlarımız üst düzey duyarlılıkla kan vermek için hastanelere koşmuştur. Şu an itibariyle yaralılarımız için kan ihtiyacı bulunmamaktadır.” denildi.

Olaya tepki gösteren çok sayıda vatandaş saldırının ardından polis merkezinin olduğu Karşıyaka Mahallesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Türk bayraklarıyla yürüyenler terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bir grup da BDP Şehitkamil İlçe Başkanlığı binasına taşlı saldırıda bulundu. Gece ilerleyen saatlerde patlamayla ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Çok acı bir olayı hep beraber yaşıyoruz.” diye konuştu. Ekranda canlı yayına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, Gaziantep’teki patlamaya ilişkin, “Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef şehit oldu.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.