Başika kampındaki Türk askerleri çekiliyor iddiası

Başika kampındaki Türk askerleri çekiliyor iddiası

Musul’a bağlı Başika bölgesine konuşlandırılan Türk askerlerinin önemli bölümünün çekilmeye başladığı iddia edildi.

Rudaw televizyonunun haberine göre, kampa konuşlandırılan askerlerin büyük bölümü, bu sabah kamptan ayrılarak Türkiye’ye doğru yola çıktı. Askerlerimizin gün içinde Habur sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapacakları duyuruldu.

Çekilmenin mahiyeti ve kapsamı konusunda henüz bilgi edinilemedi.

Reuters’a konuşan kaynaklar ise geçen Cuma günü Başbakanlık tarafından açıklanan “yeni düzenleme”yi hatırlatarak bu çerçevede Başika kampındaki Türk askerlerinin bir bölümünün kuzeye doğru intikal ettiğini belirtti.

Türkiye’nin önceki hafta Başika kampına gönderdiği Türk askerleri Bağdat yönetiminin tepkisine neden olmuş, konuyla ilgili olarak MİT müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu Bağdat’a giderek temaslarda bulunmuştu.

Bu ziyaretin ardından Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Başika’daki kampa yönelik son dönemde yoğunlaşan güvenlik riskleri nedeniyle artırılan koruma gücüne mensup askeri personelin alandaki eğitim ve güvenlik durumuna göre yeniden tanzimi hususu da Irak Hükümeti’nin hassasiyeti dikkate alınarak kararlaştırılmıştır” denilmişti.

Ancak bu açıklamaya rağmen Bağdat yönetimi konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin gündemine getirmeye karar vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.