Başbakan Yardımcısı Atalay: İnsanlığın daha çok diyaloğa barışa ihtiyacı var

Başbakan Yardımcısı Atalay: İnsanlığın daha çok diyaloğa barışa ihtiyacı var

Birleşmiş Milletler’de düzenlenen Medeniyetler İttifakı Konferansı’na katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, insanlığın daha çok diyaloğa ve barışa ihtiyacı olduğunu söyledi. Projenin iki eş başkanı olduğunu ve bunun Türkiye için büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Atalay, 31 Mayıs’ta İstanbul’da bütün devlet başkanlarının davet edileceği ve büyük katılımın olacağı bir toplantı yaparak proje ile ilgili neler yapıldığı ve neler yapılacağını anlatacaklarını belirtti.

Bundan sonraki süreçte gençlik projelerine daha çok önem vereceklerini kaydeden Başbakan Yardımcısı Atalay, “İnsanlığın bu projeye daha fazla ihtiyacı var, birbirimizi daha fazla anlamaya, çatışma değil daha fazla diyaloga ihtiyacı olan bir proje bu. Gençleri biraz daha bu işin içine katmak istiyoruz. Yani bunun biraz daha dalga dalga yayılmasını istiyoruz. Bunun için Türkiye üstüne düşeni yapıyor.” dedi.

Medeniyetler İttifakı projesinin biraz daha hareketlenmesi gerektiğine vurgu yapan Atalay BM’nin bu konuya sahip çıktığını ifade etti. BM’nin misyonuna belki de en uygun projenin Medeniyetler İttifakı olduğunu vurgulayan Atalay “Bugün buradaki toplantı ile görüyoruz ki BM buna çok önem veriyor. Çünkü bu proje toplumları birbirine yaklaştırıyor. İspanya’nın burada olması da bizi mutlu etti çünkü onların eş başkanlık konusunda biraz tereddütleri vardı. Buradaki kalabalık gösteriyor ki bu iş hala çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Konferansta konuşan BM Genel Kurul Başkanı Nasır Abdülaziz El Nasır ise Medeniyetler İttifakı’nın önemli bir proje olduğunu belirterek, bu konuda öncülük eden Türkiye’ye teşekkür etti.

Konferansa BM Genel Kurul Başkanı Nasır Abdülaziz El Nasır, Genel Sekreter Vekili Asha Rose Migiro ve birçok ülkeden çok sayıda davetli katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.