Başbakan Erdoğan’a Türk koleji sürprizi

Başbakan Erdoğan’a Türk koleji sürprizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington’daki temaslarının son gününde, Türk Büyükelçiliği Rezidansı’nda düzenlenen resepsiyona katıldı. Türk ve Müslüman toplumun yoğun ilgi gösterdiği resepsiyona, Başbakan Erdoğan’ı görmeye gelen Türk okulu öğrencileri de katıldı.

 

Başbakan Erdoğan, ABD gezisinin ilk ayağını tamamladı. Washington’daki temasları sona eren Başbakan, dün Türk Büyükelçiliği’nde onuruna düzenlenen resepsiyona katıldı. Kendisini görmeye gelenlere hitap eden Erdoğan, Türk ve Müslüman toplumuyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

Başkan Barack Obama’nın resmi ziyareti vesilesiyle ABD’de bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, gayet güzel ve başarılı görüşmeler yaparak Türkiye’ye döneceklerini ifade etti. Türkiye ve Amerika arasındaki ilişkileri siyasi, ekonomik ve askeri olmak üzere tüm boyutlarıyla değerlendirdiklerini kaydeden Erdoğan, Türkiye ve ABD ilişkilerinin kendi iktidarları döneminde çok daha farklı bir görüntü çizdiğini ifade etti.

 

AK Parti iktidarından önce 8,5 milyar dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin bugün 20 milyar doları bulduğunun altını çizen Erdoğan, “Peki bu yeterli mi? Tabii ki yeterli değil. Türkiye gibi, Amerika gibi iki önemli ülkenin böyle nüfus olarak baktığımızda, yaklaşık 460 milyonluk nüfusun dış ticaret hacminin 20 milyar dolarda olmaması gerekir. Çok daha ileri durumda olması arzumuzdur” şeklide konuştu.

 

ABD’de okuyan öğrencilerin belli bir birikim aldıktan sonra ülkelerine dönerek daha faydalı olacaklarını belirten Erdoğan, “Burada eğitim alan yavrularımız gerek okul öncesi, gerek ilk, orta, lise, gerekse üniversiteli öğrencilerimiz var. Türkiye’den gelen lisansüstü eğitim öğretim yapan öğrencilerimiz var. Bunlarla Türkiye öyle zannediyorum ki kısa süre sonra buradan çok daha farklı ve dinamik bir yapıyı elde edip ama burada ama kendi ülkesine dönmek suretiyle bizlere de çok daha fazla faydalı olacaklardır” ifadelerini kullandı.

 

TÜRK OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN YOĞUN İLGİ

 

Erdoğan, konuşmasının hemen ardından yanına gelen Türk okulu öğrencileriyle de bir süre sohbet etti. Öğrencilerin fotoğraf çekme talebini kırmayan Başbakan, eşi Emine Erdoğan ile kızları Sümeyye ve Esra Erdoğan’ı da yanına alarak öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi. Erdoğan, resepsiyona katılan Müslüman ve Türk toplumu temsilcileri ile de bir araya geldi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.