Bangladeş’e idamı durdur çağrısı

Bangladeş’e idamı durdur çağrısı

Aralık ayında Cemaat-i İslami Partisi’nin genel sekreter yardımcısı Abdulkadir Molla’yı idam eden Bangladeş, şimdi de partinin lideri Matiur Rahman Nizami için aynı kararı verdi.

2004 yılında sevkiyata hazır haldeyken ele geçirilen ve 4 bin silah ile bir milyon mermiyi içeren mühimmatla ilgili yapılan yargılamada, eski içişleri bakanı yardımcısıyla eski bir istihbarat şefi de idam cezası aldı.

Abdulkadir Molla’nın idamına sebep olan suçlamalarla ilgili olarak halen tutuklu bulunan Nizami, 2001-2006 yılları arasında sanayi bakanı olarak görev yapmıştı.Muhalefet, ülke halkını da bölen yargılama ve ağır cezalara, hükümetin siyasi oyunu olduğu suçlamasını yöneltiyor.

İDAM KARARI SOSYAL MEDYADA

Mahkemenin idam kararı almasının ardından dünyadan tepkiler yükselmeye başladı. Sosyal medya üzerinden Bangladeş’e “idamı durdur” çağrısı yapılıyor.

ABDULKADİR MOLLA TEPKİLERE RAĞMEN İDAM EDİLMİŞTİ

Bangladeş, Cemaat-i İslami’nin önde gelen isimlerinden Abdülkadir Molla’yı dünyanın dört bir yanından gelen tepkileri dinlemeden 12 Aralık 2013’te idam etmişti. Molla’nın 2 hafta zarfında mahkemeye af talep etme hakkı bulunmasına rağmen infaz aynı gün gerçekleştirilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.