Ban, ‘‘Suriye krizi bölgenin istikrarına ciddi riskler oluşturuyor’’

Ban, ‘‘Suriye krizi bölgenin istikrarına ciddi riskler oluşturuyor’’

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Suriye krizinin bölge için ‘‘son derece tehlikeli’’ boyuta geldiği konsunda uluslar arası toplumu uyardu. Suriye’deki durumun tüm bölge ülkeleri için ciddi riskler taşıdığına dikkat çeken Ban, ayrıca durumun daha da kötüleştiğine dikkat çekti.

Suriye’de 20 aya yaklaşan iç çatışmalarda hergün yüzlerce insan yaşamını yitirirken bu ülkedeki iç savaşın bölge ülkeleri için giderek ortaya çıkarıdığı risk büyüyor. Ban, Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu’ndaki konuşmasında, Suriye’deki krize karşın uluslar arası toplumun harekete geçmemesi nedeniyle de eleştirdi. “Suriye’deki durum önemli ölçüde kötüleşti. Suriye’nin komşularının ve bütün bölgenin istikrarına ciddi riskler oluşturuyor’’ diyen Ban, Türkiye-Suriye sınırındaki zıtlaşma ve Lübnan’a etkisinin son derece tehlikeli boyutlata ulaştığını dile getirdi.

Suriye’de insani durumun giderek kötüleştiğine ve iç savaştan dolayı 1.5 milyondan fazla insanın olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Ban, yaklaşan kış ayları içinde sayıları 300 bini aşan Suriyeli mültecilere yardım çağrısında bulundu.

Suriye hükümetine ve muhalefet güçlerine silah naklinin devam etmesi de BM Genel Sekreteri’ni kaygılandırmaya devam ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.