Ban Ki-mun: Diyaloga ve barışa şans verelim

Ban Ki-mun: Diyaloga ve barışa şans verelim

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun Suriye’de kimyasal saldırı iddialarını inceleyen müfettişlere işlerini yapmaları için zaman verilmesini istedi.

Hollanda’daki Lahey Adalet Sarayı’nın 100. yıl kutlama törenlerine katılan Ban, Hollanda Kralı Willem Alexander, Başbakan Mark Rutte ve yetkililerin hazır bulunduğu salonda Suriye konusunda bir konuşma ve çağrı yaptı.

Ban Ki-mun, Suriye’deki krizin diplomatik yollarla çözümü konusunda bir şans verilmesi gerektiğine inandığını söyledi. Ban Ki-mun kimyasal silahların muhtemel kullanımını araştıran BM müfettişleri tarafından toplanan değerli bilgiler olduğunu da dile getirdi. BM Genel Sekreteri Ban, “BM araştırmacılarına kimyasal silahların kullanımıyla ilgili teftişleri konusunda bir şans verelim. Lahey’deki Barış ve Adalet Sarayı’ndan seslenmek istiyorum. Diplomasiye bir şans verelim. Çatışma yerine diyaloga ve barışa bir kere daha şans vermek lazım.” diye konuştu.

BM DENETÇİLERİ KİMYASAL SALDIRI BÖLGESİNE GİDİYOR

Birleşmiş Milletler (BM) denetçilerinden oluşan bir grup, Şam’daki otellerinden ayrılarak, geçen hafta kimyasal silah saldırısı gerçekleştirilen bölgeye doğru tekrar yola çıktı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed muhalifleri, hükümetin, Şam’ın dış mahallelerine attığı zehirli gaz yüklü roketlerle, 500 ila 1000 kişinin ölümüne neden olduğunu iddia ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.