Ban: Cenevre Konferansı’nı aralık ortasına kadar yapmak istiyoruz

Ban: Cenevre Konferansı’nı aralık ortasına kadar yapmak istiyoruz

Cenevre 2 Konferansı’nın yapılabilmesi için yoğun çaba sarf eden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Litvanya gezisi sırasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’le telefonda görüştüğünü açıkladı.

Görüşmenin içeriği hakkında bilgi veren Ban, Esed’e ülkede yaşanan krizin ancak politik yoldan çözümünün mümkün olduğunu ilettiğini duyurdu. Suriye’de her gün milyonlarca insanın acı çektiğine işaret eden Ban, “Bu sabah Başkan (Esed) ile görüştüm. Suriye insanı tarafından yapılan bu değişim isteğini ve kavganın çözümünün ancak siyasi yoldan mümkün olduğunu birkez daha kendisine güçlü şekilde ifade ettim” dedi.

Bir gazetecinin Cenevre görüşmesinin tarihi konusundaki sorusuna Ban, “Uluslararası bu toplantının bizzat düzenleyicisi benim ve bu konuda kesin bir tarih belirlendiğinde de açıklayacağım” diye konuştu.

Ban, şuan Cenevre 2 Konferansı için bir tarih veremeyceğini ancak aralık ayının ortasına kadar bu toplantının yapılmasını arzu ettiğini ifade etti. Ban, “Hedefimiz aralık ayı ortasında olması. Bu ayın 25’inde Lakhdar İbrahimi Rusya Federasyonu ve ABD ile üçlü bir toplantı yapacak. Bu toplantının ardından bir tarih açıklayabilmeyi umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.