Bakan Yıldız, ABD’ye 6 milyar metreküp doğal gaz sparişi verdi

Bakan Yıldız, ABD’ye 6 milyar metreküp doğal gaz sparişi verdi

Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD’li temsilciler ve senato meclisi yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmede Yıldız, yetkililere Türkiye’nin artan enerji ihtiyaçlarını anlattı; 6 milyar metreküp doğalgaz sparişi verdi.


Bakan Yıldız, ABD’nin farklı eyaletlerinden gelen temsilciler meclisi ve senato üyelerini kabul etti. Kabulde Yıldız, Türkiye’nin İran’dan enerji ithalatı ile ilgili bilgiler verdi.


Yıldız, İran’la Türkiye’nin ham petrol ve doğal gaz anlaşmalarının devam ettiğini bildirerek, bu süreç içerisinde Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının dışında bir takım kararlar alındığını da söyledi. BM kararlarının Türkiye’yi bağlayacağını vurgulayan Yıldız, “Türkiye’nin ham petrol ithal ettiği bazı ülkeler var. Bundan 2 yıl öncesine kadar, Türkiye ham petrol ihtiyacının yarısını İran’dan karşılıyordu. Bir miktar azaltmaya gitti. Şimdi Libya, Cezayir ve Suudi Arabistan ve Rusya’dan da ihtiyaçlar gideriliyor. Doğalgazla ilgili herhangi bir indirime gitmeyi düşünmüyoruz.” diye konuştu.


“6 MİLYAR METREKÜP KAYA GAZI SİPARİŞİ “

Yıldız, Türkiye’nin önüne bir problem konulduğunda çözümlerinin sunulması gerektiğinin altını çizerken, bu konuda fazla alternatif oluşturulmadığını dile getirdi. Bu sipariş vesilesi ile ABD’ye sipariş verebileceklerini de ifade eden Bakan Yıldız, ” LPG gazı ile alakalı söylediklerimi not alabilirsiniz. 6 milyar metreküp doğalgazı LNG olarak İzmir Aliğa’da hangi fiyatla ne zaman alabilirim? Bu bir sipariştir. Fiyat ve zamanını verirseniz ona göre düzenleme yapacağız. Türkiye’nin doğalgaz ihtiyaçları her geçen gün artıyor. ” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.