Bağış: Türk okulları göğsümüzü kabartıyor

Bağış: Türk okulları göğsümüzü kabartıyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Romanya’daki ziyaretleri kapsamında, başkent Bükreş’te Türk müteşebbisler tarafından kurulan Güneydoğu Avrupa Lumina Üniversitesi’ni ziyaret etti. Bağış, üniversite yetkililerini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

 

Üniversiteye gelişinde, Lumina Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürsoy, üniversite rektörü Filip Stanciu, diğer yöneticiler ve öğretim görevlileri tarafından karşılanan Bağış, ilk olarak üniversitenin modern anfi salonu, laboratuar, araştırma merkezi, kütüphane ve sınıflarını gezdi. Teknoloji merkezinde bir öğrenci, Bağış’a çizim yapan robot projesini anlattı.

 

Üniversite Senato Odası’na geçen ve burada öğretim görevlileri ile tanışan Bağış’a, Lumina Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürsoy tarafından üniversite ve eğitim çalışmaları ile ilgili bir brifing verildi. Üniversite yetkililerine gösterdikleri konukseverlik için teşekkür eden Bakan Bağış, modern kampüsü ve en son teknolojik altyapısına sahip üniversiteyi görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Güneydoğu Avrupa Lumina Üniversitesi’nin sadece Romanya’ya değil, bütün bölgeye yetişmiş insan kazandıracağına inandığını vurgulayan Bağış, “Buradaki gibi dünyanın dörtbir tarafında ziyaret ettiğim Türk okulları, üniversiteleri, dostluğu, diyalog ve barışı temsil etmektedir. Büyük fedakarlıklarla yapılan böyle modern eğitim kurumları göğsümüzü kabartıyor” dedi. Bağış, Avrupa Birliği konusunda eğitim gören üniversitenin 3 öğrencisine de bakanlığında staj imkanı tanınacağı sözünü verdi.

 

Ziyaretin sonunda rektör Filip Stanciu, Bakan Bağış’a üniversitenin plaketini hediye etti. Bağış da Lumina Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürsoy’a bakanlığının plaketini sundu. Bakan Bağış’ın üniversite ziyaretinde, Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Haluk Ilıcak ve Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Ömür Şölendil de yer aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.