Babasına yapılan suikastın 50. yılında Büyükelçi oldu

Babasına yapılan suikastın 50. yılında Büyükelçi oldu

Amerikan siyaset dünyasında hem büyük hem de talihsiz bir yere sahip olan Kennedy ailesinin hayatta kalabilmiş ve bugün en çok tanınan isimlerinden Caroline Kennedy, ABD’nin Tokyo Büyükelçisi olarak göreve başladı.

 

Suikasta kurban giden eski başkanlardan John F. Kennedy’nin kızı olan Caroline Kennedy’e Tokyo’da yoğun ilgi gösterildi. Japon devlet sarayına faytonla götürülen Kennedy’i yol kenarında bekleyen kalabalık çiçeği burnunda yeni Büyükelçi’ye sevgi gösterisinde bulundu.

 

Yeni görevini Japonya İmparatoru Akihito’ya güven mektubunu sunarak bildiren Kennedy, Tokyo’ya atanan ilk kadın ABD büyükelçisi oldu. Başkan Barack Obama tarafından atanan Kennedy, 55 yaşında. Başkan Obama’nın 2008’deki başkanlık seçimlerinde büyük destek veren Caroline Kennedy’e diplomasi tecrübesi olmaması nedeniyle eleştiriler yapılıyor.

 

Babasının suikasta gitmesinin 50. yılında Tokyo Büyükelçisi olan Caroline Kennedy, Japonya’yı yakından tanıyan bir isim. Amerika’da olduğu gibi dünya genelinde önemli bir yere sahip olan John Kennedy, 22 Kasım 1963 yılında Texas eyaletinde suikasta uğramıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.