Arjantin’de sel felaketi: 56 ölü

Arjantin’de sel felaketi: 56 ölü

Arjantin’in başkenti Buenos Aires ve çevresini etkileyen sel felaketinde en az 56 kişi hayatını kaybetti. Selden en çok başkente 60 kilometre mesafedeki La Plata şehri etkilendi. Hükümet, üç gün yas ilan etti.


Suların çekilmesiyle selin gerçek bilançosunun da ortaya çıkacağı belirtiliyor. La Plata’da hâlâ evlerinin çatısında ve ağaç tepelerinde kurtarılmayı bekleyen insanların bulunduğu belirtiliyor. Şehirde su yüksekliği 2 metreyi bulmuş durumda.


Devlet Başkanı Cristina Kirchner de memleketi La Plata’ya giderek annesini ziyaret eti. Kirchner, elektrik ve gazı kesilen annesinin evden çıkmaya korktuğunu söyledi.


Arjantinli Papa Francesco da felaketten duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi ve ölenler için dua ettiğini belirtti.


Buneos Aires’te afetzede Maximiliano Miselli, evlerini temizlemeleri için geceyarısına kadar komşularına yardım ettiğini dile getirdi. Ulise Prois ise 57 yıldır 4-5 sel felaketi gördüğünü fakat bu kadar kötüsüne rastlamadığını ifade etti. Claudio adlı adam da kanalizasyon sisteminin bu kez niçin işe yaramadığını anlayamadıklarını söyledi. Roque da 90 yaşındaki bir yaşlı kadının cesedi ile komşuya ait ölü bir köpeği sel sularının seviyesi azaldıktan sonra çıkardığını belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.