“Arakanlı Müslümanlara yapılan yardım yetersiz”

“Arakanlı Müslümanlara yapılan yardım yetersiz”

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği sayıları 500 bine yaklaşan Arakanlı mülteciler için yardım miktarının yetersiz kaldığını ve bunun iki katınına çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Mülteciler Yüksek Komiserliği yardımların hızlı bir şekilde arttırılmadığı takdirde krizin çok daha kötüye gitme riski olduğunu açıkladı.

Uluslararası sivil toplum örgütleri sayıları giderek artan mültecilere insani yardım sağlamakta zorlandığını bildirdi.

Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Kitty McKinsey, Bangladeş‘in tek başına multeci krizini kontrol altına alma kapasitesinin yetersiz olduğunu vurguladı:

“Multecilerin temel ihtıyaçlarının karşılanması lazım. Onların sorunlarını çözebilmek için maddi kayanağa ihtiyacımız var. Bangladeşliler bu konuda çok cömert davranıyor, ancak bireyler bu ihtiyaçların hepsini karşılıyamaz. Bangladeş hükümeti bile yetersız kalıyor, bu nedenle uluslararası toplumdan daha falza kaynak talep ediyoruz.”

İnsan Hakları İzleme Örgütü Myanmar devletinin Arakan Eyaleti’nde yaşayan Müslüman Rohinyalara yaptığı ‘etnik temizlik’ sebebiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne bu ülkeye yaptırım ve ambargo uygulaması yönünde

çağrıda bulundu.

Bangladeş hükümeti ise Arakanlı Müslümanın evlerine dönebilmesi için Uluslararası topluma Myanmar yönetimine baskının artırılmasını istedi.

1970’lerden bu yana yaklaşık 2 milyon Arakanlı Müslüman’ın yüzde 80’i çevre ülkelere sığındı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.