Annan uyardı: Suriye’ye askeri müdahale işe yaramayacak

Annan uyardı: Suriye’ye askeri müdahale işe yaramayacak

Eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Suriye’ye, büyük ve güçlü ülkelerce yapılacak bir askeri müdahalenin işe yaramayacağı uyarısında bulundu.

BM ve Arap Birliği’nin Suriye özel temsilciliği görevinde bulunan, ancak hazırladığı barış planının başarısızlığa uğraması üzerine ağustosta görevinden istifa eden Annan, CNN televizyonunda Suriye konusunu değerlendirdi.

”Fareed Zakaria GPS” programında yaptığı değerlendirmede, Suriye’deki durumun Libya’dan daha karmaşık olduğunu dile getiren Annan, bu ülkeye yapılacak askeri müdahalenin, durumu iyileştirmek bir yana, daha da kötüleştirebileceğini savundu.

Annan, ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney’in yardımcısı Paul Ryan’ın, kendisinin hazırladığı barış planına yönelik eleştirilerine de katılmadığını ifade etti.

Ryan, ABD başkan yardımcısı adayları arasında yapılan bir münazarada, ”ABD’nin Annan’ın barış planını şekillendirmesi için beklemekle hata ettiğini ve bu gecikmenin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e daha fazla zaman kazandırdığını” öne sürmüştü.

Ryan’ın bu görüşünde ”tamamen hatalı” olduğunu savunan Annan, ”diğer ülkeler henüz müdahaleye isteksizken, Suriye halkının ümitlerini artırmak durumu daha da karmaşık hale getirir” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.