Amerikalı askerler Japonya’da yalnız dolaşamayacak

Amerikalı askerler Japonya’da yalnız dolaşamayacak

Japonya’da görev yapan Amerikalı askerlerin son zamanlarda karıştığı skandalların yükselmesi üzerine ordu, kanka çözümünü devreye sokmaya karar verdi. Amerikan askerlerinin komutanı Korgeneral Salvatore Angelella’nın kararıyla, hiçbir Amerikalı asker artık tek başına dışarı çıkamayacak.

Skandallar zinciri, iki Amerikalı askerin Japon bir kadına tecavüz etmesiyle başladı. Bunun ardından sarhoş bir asker, izinsiz bir şekilde yabancı bir eve girerek burada bulunan Japon çocuğunu tartaklamıştı. Ayrıca sarhoş olan bir diğer asker de bir evde uyurken gözaltına alınmıştı. Bu skandallar sırasında ordunun, gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan etmiş ancak krizlere engel olamamıştı. Ek önlem olarak Amerikan askerlerinin devriye gezmesine karar verilmişti. Önlemlerin sonuncusu da ‘kanka programı’ oldu. Japonya’daki ABD ordusu sözcüsü Yarbay David Honchul, “Korgeneral Angelella’nın emriyle kanka programı başladı.” dedi. Karar, Japonya genelinde bulunan 85 tesiste görev yapan 38 bin askerle gemilerde bulunan 11 bin askeri kapsıyor.

Skandallar nedeniyle Japonya’daki ABD karşıtı hava artarken iki ülke arasında da soruna yol açıyordu. ABD askerlerinin işlediği uygunsuz hareketler nedeniyle Okinava gibi yerlerde Amerikan karşıtı gösteriler yapılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.