Amerika Binğazi’deki saldırıyı teröristlerin yaptığına inanıyor

Amerika Binğazi’deki saldırıyı teröristlerin yaptığına inanıyor

Amerikan Ulusal Terörizmle Mücadele Merkezi’nin Başkanı Matt Olsen, geçen hafta ABD’nin Bingazi’deki konsolosluğuna düzenlenen ve Libya Büyükelçisi dahil 4 Amerikalının ölümüne neden olan saldırının ”terörist saldırı” olduğunu, ancak şu ana kadar ellerine ulaşan bilgilerin, saldırının önceden planlanmadığını gösterdiğini söyledi.

Senato İç Güvenlik ve Hükümet İşleri Komitesi’nin oturumuna katılan Olsen, saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, olaya karışanların El Kaide terör örgütüyle bağlantıları olabileceğine dair işaretlerin gözden geçirildiğini belirtti.

Büyükelçi Chris Stevens ve diğer üç Amerikalının, ”bir terörist saldırı sonucunda öldürüldüğünü” ifade eden Olsen, ”Ancak halen elimizde, bu saldırı için önceden önemli boyutta bir planlama ya da koordinasyon yapıldığına dair spesifik bir istihbarat yok. Elimizdeki şu anki bilgiler, bunun fırsatçı bir saldırı olduğunu gösteriyor” dedi.

Soruşturma görevlilerinin yine de saldırının planlanmış olduğuna dair tüm olası işaretlerin izini sürdüğünü kaydeden Olsen, bölgedeki bazı silahlı militanların, İslam karşıtı filme yönelik protestoların sağladığı ortamı, saldırı için fırsat olarak kullanmış olabileceğini belirtti.

Olsen, saldırının düzenlendiği 11 Eylül günü öncesinde, Bingazi’deki konsolosluğa yakında saldırı olacağına dair bir istihbaratın bulunmadığını da söyledi.

Cumhuriyetçi senatör Susan Collins ise saldırının önceden planlandığı ve 11 Eylül saldırılarının yıldönümüyle bağlantılı olduğu görüşünü dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.