Almanya’da ilk kez göçmenlerin kurduğu bir parti federal seçimlere katılıyor

Almanya’da ilk kez göçmenlerin kurduğu bir parti federal seçimlere katılıyor

Almanya’da Yenilik ve Adalet Partisi (BIG) federal seçime katılmaya hak kazandı. Federal Seçim Kurulu, 22 Eylül 2013’teki federal seçime ilk defa çoğunluğu göçmenler tarafından kurulan bir partiye katılım hakkı verdi.

 

On bir kişiden oluşan Seçim Konseyi, 50 parti ve siyasi ittifakın başvurusunu değerlendirdi. Başvurulardan yirmisi olumlu görülerek izin verildi. BIG Partisi üyeleri oy birliği ile seçime katılmaya vize aldı.

 

“50 yıllık göç tarihinde ilk defa çoğunluğunu göçmenlerin oluşturduğu bir parti, federal seçimlere katılıyor. Bu göç ve siyaset tarihine düşülmüş önemli bir nottur.” diyen BIG Partisi Genel Başkanı Haluk Yıldız, bunun önemli bir başarı olduğunu vurguladı.

 

Yıldız, partisinin hedeflerini şöyle sıraladı: “Kendimizi Almanya’da yaşayan her vatandaşın sesi olarak görüyoruz. Göçmen olsun olmasın, adalet ve sosyal olarak haksızlığa uğramış herkesi temsil ediyoruz. Sosyal adalet, fakirlikle mücadele, fırsat eşitliği önceliklerimizden olacak. Farklılıkları, kimlikleri ve değerleri zenginlik olarak görüp korunmasına desteği vereceğiz. Irkçılık ve ayrımcılıkla mücadele önceliklerimiz arasında yer alacak.”

 

BIG Partisi Başkanı Yıldız, sosyal adalet ve topluma katılımla, tam olarak toplumsal barışın sağlanmış olacağını kaydetti. Yıldız, başta göçmenler olmak üzere seçmenleri 22 Eylül’de demokratik haklarını kullanmak için sandığa davet etti.

 

2011 yılında Köln’de kurulan BIG Partisi 9 eyalette 40 bölge yönetimiyle temsil ediliyor. 25 farklı etnik kökenden üyenin yer aldığı BIG, kendisini çok kültürlü parti olarak tanımlıyor. 2010 ve 2012’de KRV eyalet seçimlerine katılan BIG, 2011 yılında da Hamburg, Baden-Württemberg, Berlin eyalet seçimiyle Hessen ve Bremen’de yerel seçimlere katıldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.