Alman halkı sandık başında

Alman halkı sandık başında

Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in üçüncü kez kazanması beklenen seçim bugün yapılıyor. Federal parlamentonun belirleneceği seçimde 62 milyon kişi oy kullanabilecek.

 

Seçimlerden Merkel’in liderliğindeki Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) ve Bavyera merkezli kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birlik’in birinci parti olarak çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Barajı aşması durumunda mevcut koalisyonın küçük ortağı Hür Demokrat Parti’nin (FDP), CDU ile hükümet ortaklığına devam etmesi bekleniyor. Aksi takdirde ise Merkel, en güçlü rakibi Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile 2005-2009 döneminde olduğu gibi büyük koalisyon kurabilir. Bild gazetesinde bugün yayınlanan son ankete göre Hıristiyan Birlik partileri yüzde 39, FDP ise yüzde 6 oy alacak. SPD yüzde 26; Yeşiller ve Sol Parti ise yüzde 9’ar oy alacak.

 

KATILIM ORANI YÜZDE 41

 

Almanya’da seçime katılım oranının TSİ ile 15.00 itibariyle yüzde 41’i aştığı belirtildi. 2009 seçimlerinde bu saat itibariyle katılım yüzde 36’ydı ve sandıklar kapandığında bu oran yüzde 70’i ancak aşabilmişti.

 

Uzmanlar, katılım oranının yüksek çıkmasının muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti’nin lehine olabileceğini belirtiyor.

 

Seçim sonuçlarının sandıkların TSİ kapanacağı 19.00’dan birkaç saat sonra netleşmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.