Akdeniz’de bir kaçak göçmen trajedisi daha

Akdeniz’de bir kaçak göçmen trajedisi daha

Akdeniz bir kez daha kaçak göçmenlere mezar oldu. Sicilya Kanalı’nda 250’ye yakın göçmeni taşıyan tekne, Malta karasularında battı.

İtalyan haber ajansı ANSA, ölü sayısının 50 olduğunu, bunların 10’unun çocuk olduğunu duyurdu. Teknenin batışıyla ilgili gelen ilk bilgiler, Malta’ya ait askeri uçağı gören göçmenlerin yardım istemek amacıyla hep birlikte zıplayıp, el sallayarak tıka basa dolu teknenin dengesini bozduğu yönünde.  

Malta Donanması, trajik olayın yerel saatle 17.15 sıralarında meydana geldiği bilgisini verdi. İtalya ve Malta’ya ait deniz kuvvetlerinin ortak operasyonu sonucu, 200’e yakın kişinin denizden sağ çıkartıldığı belirtildi. Bunların 150’sini Malta, 50’ye yakınını ise İtalyan gemisinin kurtardığı belirtildi. Yakından geçen bazı yük gemileri ve balıkçı teknelerinin de kurtarma işlemlerine katkıda bulundukları bildirildi. ANSA, teknenin alabora olması sonucu ölü sayısının 50’yi bulduğunu abonelerine duyurdu.  

GEÇEN HAFTA 339 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ  

 

Geçen hafta perşembe günü, Lampedusa Adası’na 1 kilometre kala 518 kaçağı taşıyan bir başka tekne daha batmış, 339 göçmenin cesedine ulaşılmıştı. 155 kişinin sağ kurtulduğu kazaya ilişkin 30 kişinin daha cesedine ulaşılmak için arama çalışmaları sürüyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.