Afet bölgesinin yeniden inşası 5,8 milyar doları bulabilir

Afet bölgesinin yeniden inşası 5,8 milyar doları bulabilir

Filipinler Ekonomi Planlama Bakanı Arsenio Balisacan, Haiyan tayfununun yıkıma yol açtığı bölgelerde evlerin, okulların, yollar ve köprülerin yeniden inşasının maliyetinin 250 milyar pesoyu (5,8 milyar dolar) bulabileceğini bildirdi.

 

Balisacan, bunun için hükümetin muhtemelen gelişme ajanslarından uzun borç aramaya başlayacağını söyledi. Filipinli yetkili ayrıca, hükümetin tayfunun vurduğu bölgenin yeniden inşasına kaynakları ulaştırmada başarılı olması durumunda ekonomik büyümenin daha da artacağını ifade etti. Arsenio Balisacan, afet bölgesinin yeniden inşasının 250 milyar pesoya (5,8 milyar dolar) ulaşmasının kendisinin şaşırtmayacağını kaydetti.

 

Filipinler Ekonomi Planlama Bakanı, felaket sonrası ülke ekonomisinin temellerinin sarsılmadığını da sözlerine ekledi.

 

Bu arada Filipinler Milli Afet Riski Azaltma ve Yönetimi Konseyi (NDRRMC), ülkeyi 8 Kasım’da vuran Haiyan tayfunu ile ilgili bugün yayınladığı raporda, felaket sonucu resmi ölü sayısının 3 bin 982’ye ulaştığını açıkladı. 18 bin 266 kişinin yaralandığı doğal afette bin 602 kişi de kayıp. NDRRMC, afet sonucu yaklaşık 300 bin evin tamamen yıkıldığını ve 300 bin evin de hasar gördüğünü belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.