Af Örgütü’nden Mısır’da darbe yönetimine eleştiri

Af Örgütü’nden Mısır’da darbe yönetimine eleştiri

Mısır’da Müslüman Kardeşler taraftarları, başkent Kahire’deki Rabiatül Adeviyye Meydanı’nda askeri darbeye direnmeye devam ediyor. Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin göreve iadesini isteyen yüzbinler, hükümetten gelen ‘Eylemi bitirmek için güvenlik güçlerine talimat verildi’ yönündeki açıklamaya meydan okudu: “Oturma eylemini güç kullanarak sona erdirme kararı binlerce kişiyi öldürmek demek. Bu da Mısır Ordusu’nun esas görevi olan ülke sınırlarını korumayı unutup kendi halkını öldürmeye karar verdiği anlamına geliyor.”

 

Mursi destekçilerinin 3 Temmuz’daki darbeden bu yana sürdürdüğü protesto eylemini ‘ulusal güvenliğe tehdit’ olarak nitelendiren hükümet, dün ‘bu eylemlere son verme kararı aldıklarını’ açıklamış ancak müdahale için bir tarih bildirmemişti. Darbe karşıtları, herşeye rağmen meydanı terketmemekte kararlı: “İçişleri ya da Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamalarını önemsemiyoruz, Amerika ve Avrupa’nın bizim yanımızda ya da bize karşı olması umrumuzda değil. Beni ilgilendiren bu meydandan ayrılmama yönündeki kararlılığımız. İnşallah zafer bizim olacak.”

 

Uluslararası Af Örgütü, darbe yönetiminin göstericileri dağıtma kararını ‘Daha fazla kan dökülmesinin formülü’ olarak tanımladı. Geçtiğimiz cumartesi günü polis ve ‘baltacı’ olarak adlandırılan suç gruplarının barışçıl protestoculara ateş açması sonucu 200 dolayında insan hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.