ADL’den Beşir Atalay’a tepki

ADL’den Beşir Atalay’a tepki

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yaptığı iddia edilen ‘Türkiye’deki Gezi Parkı olaylarında Yahudi diasporasının etkili olduğu’ yönündeki açıklamalarına İftira ile Mücadele Birliği’nden (Anti-Defamation League-ADL) tepki geldi.

ADL’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile diğer hükümet üyelerine yaptığı çağrıda, Atalay’ın açıklamasının ‘kışkırtıçı ve komplocu’ olduğu belirtilerek kurumun bu ifadelerden duyduğu rahatsızlık dile getirildi.

Beşir Atalay’ın söylediği iddia edilen “Türkiye’de yaşanan iç karışıklıkları Yahudi diasporası tetikledi” sözleri için ADL Başkanı Abraham Foxman, “Türkiye’de doğal olarak herkesin rahatsız olması gereken bu anti-Semitik açıklamanın, Türk hükümetinin üst düzey bir yöneticisinden gelmiş olması son derece çirkin ve zarar verici. Bu döküntü sözler Türk Yahudi cemaatinin endişelerini doğrular nitelikte” ifadelerini kullandı.

Bu arada Atalay, kendisinin protesto gösterilerinin arkasında Yahudi diasporası olduğuna yönelik bir açıklamasının olmadığını söyledi. Atalay, sözlerinin bir haber ajansı tarafından kasıtlı olarak çarpıtıldığını ileri sürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.