ADL, Erdoğan açıklamalarını tehlikeli ve demagojik buldu

ADL, Erdoğan açıklamalarını tehlikeli ve demagojik buldu

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’daki olayların arkasında İsrail’in olduğu iddialarını ‘tehlikeli’ ve ‘demagojik’  buldu.

ABD’deki Musevi lobisinin önde gelen kuruluşlarından ADL Ulusal Direktörü Abraham H. Foxman tarafından Başbakan Erdoğan’a gönderilen mektupta, İsrail ile ilgili yapılan açıklamaların iki ülke ilişkilerine zarar verebileceği endişesi dile getirildi. Foxman, Başkan Erdoğan’ın iddialarını kimliği belirsiz Fransız bir Yahudi entellektüele dayandırğını ifade etti. Mektupta “İthamlar, bazı yabancı hükümetlerin, Yahudi komploları ile kontrol edildiği şeklindeki anti semitik suçlamaları andırdı.  Son zamanlarda İsrail ile uzlaşma sürecine rağmen, Türk hükümeti Yahudilere ve İsrail halkına karşı önyargılara sahip. Müslüman Kardeşleri destekleyen Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülke Mısır’da belirli bir sonuç görmek istediklerini ifade etti. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan olayların sorumlusu Mısırlılardır. Mısırlılar kendi çıkarları doğrultusunda hareket etti.” denildi.

 

Mektupta “İsrail Mısır’da huzursuzluk oluşturmuş demek demagojik ve birinci derecede tahrik içerir. Basına yansıyan ifadeleriniz doğruysa, sizi saygıyla bunları geri çekmeye çağırıyoruz. Bu şekilde hareket edilmesi İsrail uzlaşma süreci ile ilgili samimiyetinizi ve Türkiye’nin tüm dünyadaki Yahudilere karşı saygısını yeniden tasdik edecektir.” ifadelerine yer verildi.

 

ADL ayrıca, Beyaz Saray’ın Erdoğan’ın açıklamalarını kınamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.